Hitta rätt stil för cafébesöket

Hitta rätt stil för cafébesöket

Att fika på café var en självklar vardagslyx innan Coronapandemin. Nu är fikastunden på café istället något vi drömmer om. Men med varmare väder i antågande och en vaccinationskampanj som precis dragit igång finns hopp om att vi snart ska kunna umgås och fika på café igen! Börja peppa redan nu för våren genom att landa rätt stil för att hänga med vännerna på caféernas uteserveringar.

Trender på uteserveringen

Så fort temperaturen kryper över nollan och solen tittar fram mellan molnen dyker de upp – caféernas uteserveringar! Och även om det inte är ok att ses inomhus så erbjuder uteserveringarna en möjlighet att ses och fika i friska luften och samtidigt hålla tillräckligt med avstånd. Men att klä sig för att sitta utomhus i det omväxlande svenska vårvädret kan vara en utmaning i sig.

I mellanperioden när det fortfarande inte är tillräckligt varmt för sommarklänningar och tunna blusar gäller det att jobba med lager på lager. Kombinera gärna ett par jeans med en längre skjorta, en stickad tröja och en jacka. I år känns både en klassisk trenchcoat och en oversize jeansjacka alldeles rätt. En scarf, gärna i siden eller kashmir, blir den värmande pricken över i:et.

Du hittar alltid inspiration till vårens trender hos NA-KD, https://www.na-kd.com/sv, som alltid har både hög modegrad och bra priser. I år fastnar vi speciellt för den nya denimkollektionen som fokuserar på den höga midjan i kombination med vida eller raka ben. De trendiga mum-jeansen finns naturligtvis också i sortimentet. Klä gärna upp jeansen med en kavaj för en perfekt jobbstil som också är tillräckligt bekväm för caféhäng.

Rätt stil för fikan

En klassisk svensk “fika” innebär att ta en paus i vardagslivet och ses under avslappnade former, dricka kaffe och äta något gott. Inte konstigt att den svenska fikakulturen har blivit omtalad utomlands. Eftersom en fika handlar om både avslappning och socialt umgänge är grunden till “fikastilen” avslappnad och mysig. De lite mer stilrena och lyxiga myskläderna fick ett definitivt genombrott under 2020 och trenden fortsätter även i år. Hos NA-KD hittar du en stor lounge wear-sektion med allt från mysiga collegetröjor till mer stilfulla stickade set som passar perfekt för kafébesök.

Genom att kombinera den mer avslappnade lounge-stilen med väl valda accessoarer kan du enkelt klä upp mjukiskläderna när du går från hemmakontoret till caféet. Välj gärna stilrena smycken i ädla metaller som guld och silver i kombination med en läderväska som rymmer det du behöver ha med dig. Sedan är du redo att börja fika på café igen, som vi har längtat!

dante