Dekorera caféet inför halloween

Dekorera caféet inför halloween

När halloween börjar närma sig dyker det upp prydnadssaker och dräkter i nästan alla butiker. Om man äger eller driver ett café kan det vara roligt att spexa till det lite även där.

Prydnader i fönstren

Genom att köpa läskiga eller roliga halloweendräkter kan man snabbt och enkelt ordna en lite läskig stämning. Dräkten kan sättas på en docka i fönstret, eller så kan anställda bära dem så att de syns ut. Sätt gärna upp några halloweenstickers på fönstren, sätt ut några skelett och gör caféet halloweenvänligt.

Mysiga ljus

Sätt gärna ut värmeljus eller andra ljus på borden. Batteridrivna ljus, ljusslingor och annat gör också att det blir mysigare inne på caféet. Att släcka ner lite framåt eftermiddagen och att låta ljusen lysa upp bidrar till en helt annan stämning. Se till att ta vara på hösten, så kommer gästerna att älska caféet.

Dekorera med löv

Vackra höstlöv kan användas för dekoration. Lägg dem i caféets fönster, använd dem till girlanger, gör buketter med dem eller använd dem i serveringen. Se bara till att de är torra när de tas in så att de inte börjar lukta eller mögla. Välj de vackraste höstfärgerna så har du ett fint café långt in på senhösten.

Spöklika bakelser

Självklart bör också bakverken spökas till en del. Se bara till att ha några vanliga alternativ också så att gäster som inte vill ha spöken kan få något att fika.

En spöklik variant av prinsessbakelsen görs genom att forma till den lite. Du kan klä den med vit marsipan, göra ögon av choklad och kanske ändra lite på fyllningen. Du kan också göra kakor i form av pumpor och glasera dem med orange kristyr. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad du kan åstadkomma med de olika bakverken i caféet.

dante