Inreda med café-känsla hemma

Inreda med café-känsla hemma

Om du tycker om att gå på café är det en rolig idé att inreda ditt hem med samma känsla. Förhoppningsvis blir koppen med kaffe eller varm choklad ännu godare och dina vänner blir säkert imponerade av inredningen. På ett café är det enkelt att sitta flera timmar och prata igenom både problem och roliga händelser. Det är relativt enkelt att skapa samma atmosfär i hemmet och du kan exempelvis börja med de öppna hyllorna. När du besöker en restaurang eller café har de ofta just öppna hyllor där både glas, muggar och tallrikar får plats. I ditt kök kan du varva muggarna med blomkrukor, teburkar och andra saker som du tycker är fina att ha framme. Beroende på din inredningsstil kan du välja rostfria hyllplan eller trähyllor.

Ha sakerna framme

Kaffe med ett hjärta

Istället för att stänga in sakerna i skåpet bör du satsa på att ha få men utvalda saker framme. Att ha kopparna i en hylla gör också att dina vänner kan välja vilken kopp som de vill dricka ut. En annan aspekt att ta hänsyn till är vilka taklampor som du ska välja. Traditionella cafélampor är ofta rundade med en isad kupa. Stilen påminner lite grand om 50-talet men det är möjligt att finna modernare varianter av denna typ. Vill du få en lantligare känsla passar en fotogen lampa bra att ha på bordet. Det höjer även mysfaktorn.

Hitta inspirationen

I vanliga inredningstidningar kan det vara svårt att finna caféstilen, besök dina favoritkaféer för inspiration till ditt hem. Du behöver inte vara rädd att skapa en opersonlig känsla. Du har vanligtvis framme fler personliga prylar än ett café samt har gardiner och mattor som hjälper att skapa en ombonad stämning. Köp också ett caféset med ett litet bord och stolar. Dessa hittar du oftast på avdelningen för utemöbler och de finns i flera stilar.

dante