Integrera affär med ett kafé

Integrera affär med ett kafé

Det har blivit vanligare att olika affärsverksamheter samarbetar och använder en affärslokal tillsammans. Ett växande koncept är att kombinera en bokaffär med ett kafé. Om du har en affär, eller ett kafé, kan det löna sig att integrera din affär med en annan verksamhet.

Kafé

Att gå på kafé handlar om mer än att bara dricka kaffe eller te och att köpa något gott att äta. Idag har det utvecklats en kultur där kaféet både är en träffpunkt och även en arbets- och studieplats. Det är många egenföretagare som sätter sig på ett kafé för att arbeta eller möta en affärsbekant. Studenter har i alla tider suttit på kaféer för att plugga och prata bort ett par timmar. Det är något särskilt med att gå till ett kafé med sköna stolar, goda drycker och äta något gott. Det är ett perfekt ställe att hitta inspiration eller samtala med en vän. Idag har det också blivit vanligt med kaféer i vanliga affärer: du kan lätt gå på kafé när du ska handla.

Integrera kafé och affär

Var sig du äger ett kafé eller en affär kommer du vinna på att integrera verksamheterna. Det är vanligt att integrera en bokaffär med ett kafé, men det spelar ingen roll vilken slags affär som det handlar om, du kan alltid integrerar verksamheterna. Om du har en byggaffär och gör om ett hörn av handeln till ett kafé, så kommer många byggintresserade kunder gärna ta en kopp kaffe där – särskilt om personen som står i kafét också har byggkunskaper. Då kan kunderna köpa kaffe, en bulle och samtala om hur de ska bygga om vardagsrummet eller renovera badrummet. Om du håller på att integrera ett kafé med en handel, eller renoverar i ditt hem, så hittar du golv hos Byggmax – de har ett stort utbud med välkända märken och det medföljer lätta instruktioner, så att du kan lägga om golvet själv. Om du har en present-, inrednings- eller klädaffär kan du kombinera det med ett kafé och använda dina egna produkter i kafét. Om du säljer presentaskar med fin choklad, så kan du riva och strö över den chokladen över bakelser och varm choklad.

Självserveringen eller stort kafé

Nu för tiden är det vanligt med stora kafékedjor med baristor som gör cappuccino med olika mönster i den skummade mjölken. Du kan definitivt tjäna på att gå en kurs eller titta på Youtubefilmer för att lära dig att skapa “baristakaffe”.

Många gånger kan det räcka med att ha en kafédel där kunderna serverar sig själva. Men det är samtidigt viktigt att inte kunderna känner sig bortglömda av dig, särskilt om det är en mindre affär. Det är klokt att ha affärsdisk och kafé någorlunda nära varandra, så att du lätt kan gå emellan. Om du märker att du får många kafégäster på lördagar, kan det rent av vara en god idé att anställa extra personal för att kunna erbjuda bra kaféservice.

dante